Fekete-Fehér pályázat

A wiki.kepregeny.net wikiből

A pályázatot a Míves Céh kiadó hirdette meg 2005-ben. A feladat három elképzelt karakter (Nero Blanco, Pepita Ofélia, Hősmagyar) képi megjelenésének a megtervezése illetve rövid történetek írása volt. A nyertes alkotók elkészíthették a figurák első történeteit a Fekete-Fehér Képregényantológia számára.

A zsűri tagjai voltak: Barna Imre műfordító, az Európa Könyvkiadó főszerkesztője, Bayer Antal, a Míves Céh szerkesztője és a karakterek kitalálója, Egyed László képzőművész, Fekete Imre képregényrajzoló, Láng István, a Kretén főszerkesztője, Németh Vladimir, a Comicsinvest online képregénybolt tulajdonosa és Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője.

A nyertesek:

Nero Blanco:

Képi megjelenítés: Odegnál Róbert, történet: Koszper Gábor - közös képregényük megjelent a Fekete-Fehér Képregényantológia 1. számában.

Pepita Ofélia:

Képi megjelenítés: Zorro de Bianco, történet: Oroszlány Balázs - közös képregényük megjelent a Fekete-Fehér Képregényantológia 2. számában.

Hősmagyar:

Képi megjelenítés: Korcsok Zoltán, történet: Kemenes Tamás - Korcsok Zoltán az eredményhirdetés előtt jelezte, hogy nem óhajt élni a lehetőséggel, így a történet másik rajzolóval készült el.