Mátyás, a király pályázat

A wiki.kepregeny.net wikiből

A 700 ezer forintos összdíjazású pályázatot a Reneszánsz Programiroda-Hungarofest Kht. a Film.hu partnerségével a Reneszánsz Év 2008 keretében hirdette meg.

A feladat egy kiválasztott Mátyás-király mese modern feldolgozása volt, maximum öt oldalban. Az első fordulóban karaktervázlatokat, a másodikban egy oldalt, a harmadikban a teljes képregényt kellett elkészíteni a megadott határidőre. Mindhárom feladtot 42 pályázónak sikerült teljesítenie.

A zsűri elnökének Helyey László színművészt kérték fel, a zsűri további tagjai Bayer Antal, a Magyar Képregénykiadók Szövetsége elnöke, Filó Vera író, képregényalkotó, Hegedűs Márton grafikus, Mesterházy Gabriella, a Reneszánsz Programiroda koordinátora és M. Tóth Géza animációs rendező voltak.

A Hungarofest által 2009-ben kiadott Mátyás, a király antológia a nyertes műveket és további, a legjobbnak ítélt pályázók által adaptált képregényeket és illusztrált novellákat tartalmazta.

Megosztott I. díj:

Graphit (Zabos Csaba) és Lanczinger Mátyás

Megosztott II. díj:

Kovács Péter és Matheika Gábor

Megosztott III. díj:

Fórizs Gergely, Haránt Artúr, Jámbor Lajos és Lakatos István

Különdíjak:

Grafikai oklevelet kapott Bardon Barnabás, Baska Balázs, Filkor Gábor, Harsányi Hajnalka, Jáger Attila, Juhász Márk, Kalászi Benjámin, Ritter Ottó, Séber László és Vincze Nóra.

Dramaturgiai oklevelet kapott Császár Krisztina-Molnár Tamás, Pádár Ádám, Szalai László és Szüdi Gábor.

A legjobb mangastílusban készült munkáért részesült elismerésben Horváth Henrik.

A közönségdíjat Baska Balázs nyerte el.

Forrás: http://www.matyaskepregeny.hu/